fbpx

Expertiza psihologica

Ce este?

Expertiza psihologica este un tip special de evaluare psihologica, care utilizeaza tehnici si instrumente specifice, in vederea emiterii unei opinii de specialitate asupra persoanei evaluate. Aceasta se finalizeaza printr-un raport care va raspunde unor obiective stabilite initial.
Te simți copleșit și dorești să întelegi, să clarifici sau să tolerezi mai bine anumite emoții, simptome sau evenimente de viață pe care le trăiești? Vrei să începi o terapie dar nu știi care e primul pas? Îți recomandăm evaluarea psihologică preliminară, un serviciu psihologic care te va ajuta să-ți identifici mai bine nevoile și să alegi cea mai potrivită terapie.

Cand este necesara?

Expertiza psihologica este, cel mai adesea, utilizata in scop juridic, vizand persoane implicate in intr-un proces, si se face la cererea instantei sau la solicitarea partilor implicate cu scopul de a clarifica unele obiective stabilite de catre judecator, procuror sau avocat.

Este o necesitate in sistemele juridice moderne, un demers complex de investigatie care “poate consilia si ajusta” convingerea intima a magistratului.

O expertiza psihologica poate fi solicitata pentru evaluarea capacitatii psihice, evaluarea traumei, evaluarea atasamentului copiilor fata de parinti sau pentru evaluarea abilitatilor parentale.

Cine o poate realiza?

Opinia de specialitate este emisa doar de catre expertul psiholog. Acesta are o formare profesionala complementara in specialitatea psihologie clinica „Expertiza psihologica si psihologie clinica”, organizata de catre Institutul de Psihologie Judiciara in baza avizului Colegiului Psihologilor din Romania. Specialistul nostru care efectueaza expertize psihologice este avizat de catre Institutul de psihologie judiciara si este inscris in Tabloul expertilor psihologi.

Cat dureaza?

Durata unei expertize psihologice variaza in functie de obiectivele sale. Poate fi suficienta o singura sedinta de 2-3 ore sau pot fi necesare mai multe astfel de intalniri. Dupa finalizarea acestora, expertul psiholog va redacta raportul de expertiza psihologica.

In cazul in care doresti realizarea unei expertize psihologice, te rugam sa ne contactezi pentru a-ti oferi mai multe informatii.

Inapoi

Oferta promotionala

Evaluare psihologica preliminara (2h) - 220 lei in luna Octombrie!


Primul pas pe care il recomandam clientilor nostri, pentru a intelege ce anume poate fi imbunatatit din punctul de vedere al starii lor interioare, este evaluarea psihologica preliminara (2h) care are un pret special in aceasta luna.

La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru...