fbpx

Atelier

 

Grup de dezvoltare social-emotionala pentru copii

Grup de dezoltare a competentelor sociale si emotionale pentru copii prin tehnici de tip: terapie ocupationala, tehnici cognitiv–comportamentale, art terapie, dramaterapie si ludoterapie

Fiecare copil are, ca de altfel si noi adultii, perioade sau momente in care ii este dificil sa-si gestioneze emotiile sau sa se adapteze unei situatii noi sau stresante. Momentele dificile trec, in marea majoritate a cazurilor, cu sprijinul si ajutorul parintilor si profesorilor. Ce se intampla totusi atunci cand lucrurile nu stau asa, atunci cand observam la copil:
• lipsa de incredere ȋn sine
• relaţii dificile cu ceilalti colegi
• strategii de adaptare (coping – managementul stresului) neprofitabile
• viziune negativa asupra scolii
• tulburari de comportament (interiorizate si exteriorizate)
• relatii dificile cu adultii
• motivatie scolara scazuta si lipsa de implicare in activitatile scolare etc.?
Comportamentul agresiv, atitudinea de intimidare manifestata catre ceilalti poate ascunde un Eu slab, o incredere in sine scazuta, o imagine de sine negativa, o slaba gestionare a emotiilor. De foarte multe ori, problemele copiilor sunt de natura emotionala si nu cognitiva.

Cum ajuta participarea la un grup de dezvoltare social-emotionala pentru copii?

In cadrul grupului de dezvoltare a competentelor sociale si emotionale, prin combinarea terapiei ocupationale, a tehnicilor cognitiv–comportamentale, art terapiei, dramaterapiei si ludoterapiei se permite crearea unui context de socializare autentic, in cadrul caruia are loc exteriorizarea si rezolvarea conflictelor de zi cu zi ale copiilor, într-un mediu sigur, unde ei pot actiona si discuta liber, pentru a-si ințelege si gestiona sentimentele si a incerca sa gaseasca raspuns la intrigantul „De ce?” al comportamentelor si reactiilor lor.
De exemplu, putem ajuta un copil agresiv sa experimenteze modalitati noi de a face fata/ de a reactiona diferit la situatiile provocatoare, prin folosirea marionetelor (puppets) in diferite

scenarii/ situatii in care copilul manifesta agresivitate, pentru “a pune in scena” respectivul cadru si a gasi impreuna noi modalitati de a actiona/reactiona. Odata descoperite aceste modalitati “mai prietenoase/sanatoase” de actiune, copilul este incurajat sa le foloseasca in situatii similare, utilizand tot puppet-urile sau colegii de grup, modelandu-si in acest fel comportamentul.

Cum se desfasoara sedintele de grup?

Programul se desfasoara pe parcursul a 8 sesiuni a cate 60 de minute fiecare.

Grupe de varsta: 5-8 ani si 9-12 ani

Numar participanti: 4-8 copii

Structura: o sesiune pe saptamana

Vezi aici structura sesiunilor

Cost/sesiune: 90 lei/participant

Activitatile grupului au caracter practic, bazandu-se pe:

  • jocuri de miscare
  • art terapie
  • povesti terapeutice
  • pictura/desen
  • jocuri de competitie si de echipa
  • teatru (mima, imitatie, joc de rol)

Inscrieri:
Telefon 0735 151 153 sau e-mail contact@bellanima.ro.


Despre coordonatoarea grupului

Ramona Popescu este absolventa a Facultatii de Sociologie si Psihologie din cadrul Universitatii Spiru Haret, Bucuresti si a unui Master in domeniul Stiinte ale Educatiei, specializarea “Consiliere scolara” organizat de Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei. Cunostintele ei sunt semnificativ imbogatite prin participarea la nenumarate cursuri si programe de dezvoltare personala si profesionala organizate la nivel national si international. A urmat cursuri de improvizatie si s-a implicat in diverse proiecte sociale si culturale – festivaluri de teatru pentru copii si adolescenti.

Experienta Ramonei de peste 12 ani de predare in invatamantul prescolar si primar intr-o scoala internationala este dublata de sustinerea in ultimii 5 ani de activitati de consiliere psihopedagogica in aceeasi institutie scolara.

Pentru ea satisfactia personala vine din implicare, lucru bine facut si contactul in permanenta cu noul. Ramona este o persoana calda, empatica, deschisa, care imbina personalitatea ei cu ceea ce preda, reusind sa se apropie de copii, mai intai daruindu-le ea ceva: dorinta de a se juca, ca cel mai frumos si educativ mod de a invata. Tot ceea ce face, face cu si pentru oamenii din jurul ei.

 

Inapoi

Oferta promotionala

Evaluare psihologica preliminara (2h) - 220 lei in luna Octombrie!


Primul pas pe care il recomandam clientilor nostri, pentru a intelege ce anume poate fi imbunatatit din punctul de vedere al starii lor interioare, este evaluarea psihologica preliminara (2h) care are un pret special in aceasta luna.

La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru...