fbpx

Atelier

Tu iti controlezi emotiile sau ele te controleaza pe tine?

 “Toate tristetile pot fi suportate,

daca le pui intr-o poveste

sau spui o poveste despre ele”  ISAK DINESEN

De ce este importanta inteligenta emotionala?

Este un lucru bine stiut ca noi, adultii, in cele mai multe cazuri, incercam sa-i invatam pe copii despre toate lucrurile pe care noi le gasim importante – ce reprezinta binele si raul, de unde venim si ce este Universul – insa nu-i invatam un lucru simplu…ce sa faca cu emotiile. Si uite asa ne trezim, ca adulti, la “mila” lor. Cand ceva sau cineva ne sperie, ne infurie sau ne intristeaza, corpul nostru reactioneaza tremurand sau transpirand si suntem inundati de un torent incontrolabil de emotii. In acest caz nu exista un rationament care sa functioneze –  emotia domina ratiunea.

Si atunci apare o intrebare simpla: Ce putem face? Care este drumul? Cum scapam de emotii? Sa le alungam?

Nici pe departe! Emotiile sunt informatii ce provin din interiorul nostru. Pozitive sau negative, provocate de stimuli externi sau nu, ele sunt ale noastre, asa ca ar trebui sa le cunoastem, sa aflam de unde vin si cum ne putem ajuta de ele ca sa ne atingem obiectivele.

Cum ajuta participarea la un grup interactiv pentru dezvoltarea inteligentei emotionale?

Aristotel spunea:

“Oricine poate deveni furios – e simplu. Dar sa te infurii pe cine trebuie, cat trebuie, cand trebuie, pentru ceea ce trebuie si cum trebuie – nu este deloc usor.”

Participarea la un grup pentru educarea inteligentei emotionale poate influenta dezvoltarea unui

copil, dar si modul in care formarea timpurie a abilitatilor emotionale poate deveni un instrument valoros pentru succesul adultului de mai tarziu. Inteligenta emotionala contribuie la definirea si limpezirea emotiilor, la diversificarea acestora, la conturarea unor nuanțe afective, la completarea tabloului emotional ce coloreaza existenta.

Cum se desfasoara sedintele de grup pentru dezvoltarea inteligentei emotionale?

Programul pentru copii se desfasoara pe parcursul a 5 sesiuni a cate 60 de minute fiecare.

Grupe de varsta: 5-8 ani si 9-12 ani

Numar participanti: 4-8 copii

Structura: o sesiune pe saptamana

Vezi aici structura sesiunilor

Cost/sesiune: 90 lei/participant

Activitatile grupului au caracter practic, bazandu-se pe:

  • jocuri de miscare
  • art terapie
  • povesti terapeutice
  • activitati pentru stimularea limbajului verbal si non-verbal
  • jocuri de competitie si de echipa
  • teatru (mima, imitatie, joc de rol)

Inscrieri:

Telefon la 0735 151 153  sau e-mail la contact@bellanima.ro.


Despre coordonatoarea grupului

Ramona Popescu este absolventa a Facultatii de Sociologie si Psihologie din cadrul Universitatii Spiru Haret, Bucuresti si a unui Master in domeniul Stiinte ale Educatiei, specializarea  “Consiliere scolara” organizat de Universitatea din Bucuresti,  Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei. Cunostintele ei sunt semnificativ imbogatite prin participarea la nenumarate cursuri si programe de dezvoltare personala si profesionala organizate la nivel national si international.  A urmat cursuri  de improvizatie si s-a implicat in diverse proiecte sociale si culturale – festivaluri de teatru pentru copii si adolescenti.

Experienta Ramonei de peste 12 ani de predare in invatamantul prescolar si primar intr-o scoala internationala este dublata de sustinerea in ultimii 5 ani de activitati de consiliere psihopedagogica in aceeasi institutie scolara.

Pentru ea satisfactia personala vine din implicare, lucru bine facut si contactul in permanenta cu noul. Ramona  este o persoana calda, empatica, deschisa, care  imbina personalitatea ei cu ceea ce preda, reusind sa se apropie de copii, mai intai daruindu-le ea ceva: dorinta de a se juca, ca cel mai frumos si educativ mod de a invata. Tot ceea ce face, face cu si pentru oamenii din jurul ei.

Inapoi

Oferta promotionala

Evaluare psihologica preliminara (2h) - 220 lei in luna Octombrie!


Primul pas pe care il recomandam clientilor nostri, pentru a intelege ce anume poate fi imbunatatit din punctul de vedere al starii lor interioare, este evaluarea psihologica preliminara (2h) care are un pret special in aceasta luna.

La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru...