Expertiza psihologica

Expertiza psihologica este, cel mai adesea, utilizata in scop juridic, vizand persoane implicate intr-un proces, si se face la cererea organului judiciar sau la solicitarea partilor implicate cu scopul de a clarifica unele obiective stabilite de catre judecator, procuror sau avocat.


Ce este?

Expertiza psihologica este o evaluare psihologica complexa, care utilizeaza tehnici si instrumente specifice, reglementate de standardele de callitate emise de Colegiul Psihologilor din Romania, in vederea emiterii unei opinii de specialitate asupra persoanei evaluate. Evaluarea se finalizeaza printr-un raport care va raspunde unor obiective stabilite initial prin contract la solicitarea extrajudiciara a beneficiarului sau la solicitarea unui organ judiciar.


Cine o poate realiza?

Expertiza psihologica poate fi intocmita doar de catre un psiholog clinician care are competenta in expertiza psihologica. Competenta este data de Colegiul Psihologilor din Romania si conditia este ca psihologul clinician sa fie inscris in Registrul Expertilor Psihologi. Specialistii nostri care efectueaza expertize psihologice sunt avizati de catre Colegiul Psihologilor din Romania si sunt inscrisi in Registrul Expertilor Psihologi.


Cat dureaza?

Durata unei expertize psihologice variaza in functie de obiectivele sale. In functie de complexitatea spetei si a numarului de obiective, pot avea loc sedinte multiple. Expertul psihologic este cel care stabileste numarul de sedinte, in functie de complexitatea spetei.

In cazul in care doresti realizarea unei expertize psihologice, te rugam sa ne contactezi pentru a-ti oferi mai multe informatii.


Cand este necesara?


Expertiza psihologica este utilizata in scop judiciar, vizand persoane implicate intr-un proces sau in faza de anchetare si se face la cererea organului judiciar sau la solicitarea partilor implicate, cu scopul de a clarifica aspecte relevante in speta.

Reprezinta o necesitate in sistemele judiciare moderne, un demers complex de evaluare. Acest demers poate scoate la iveala elemente importante probatorii pe care magistratul le poate folosi pentru intelegerea mai buna a spetei din perspectiva psihologica.


Domeniile de aplicabilitate ale utilizarii unei expertize psihologice:

 

CIVIL – DIVORT CU MINORI:

stabilirea autoritatii parintesti;

stabilirea domiciliului minorului in caz de separare a parintilor;

identificarea relatiilor de atasament intre copil si fiecare dintre persoanele de ingrijire;

stabilirea unui plan parental;

evaluarea starii psihice a beneficiarului in cazul existentei unui potential traumatic si daca trauma a impactat negativ calitatea vietii subiectului evaluat;

dosare de daune;

stabilirea unor ordine de protectie/restrictie.

PENAL – EXPERTIZA PSIHOLOGICA A INCULPATULUI LA NIVELUL EVALUARII STRUCTURII DE PERSONALITATE:

daca se remarca influente ale personalitatii subiectului care ar fi putut conduce la un comportament infractional;

expertiza psihologica a victimei si identificarea simptomatologiei negative de tipul stres, anxietate, depresie sau sindrom de stres post-traumatic si cum acestea pot afecta calitatea vietii.

Incepe aici
close slider

Ofertă promoțională

Evaluare psihologica preliminara (2h) - 240 lei


Primul pas pe care il recomandam clientilor nostri, pentru a intelege ce anume poate fi imbunatatit din punctul de vedere al starii lor interioare, este evaluarea psihologica preliminara (2h) care are un pret special in aceasta luna.

La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru...


Detalii Pachet