GRUP DE DEZVOLTARE SOCIAL-EMOTIONALA

Grup de dezoltare a competentelor sociale si emotionale pentru copii prin tehnici de tip: terapie ocupationala, tehnici cognitiv–comportamentale, art terapie, dramaterapie si ludoterapie.

Fiecare copil are, ca de altfel si noi adultii, perioade sau momente in care ii este dificil sa-si gestioneze emotiile sau sa se adapteze unei situatii noi sau stresante. Momentele dificile trec, in marea majoritate a cazurilor, cu sprijinul si ajutorul parintilor si profesorilor. Ce se intampla totusi atunci cand lucrurile nu stau asa, atunci cand observam la copil:

Comportamentul agresiv, atitudinea de intimidare manifestata catre ceilalti poate ascunde un Eu slab, o incredere in sine scazuta, o imagine de sine negativa, o slaba gestionare a emotiilor. De foarte multe ori, problemele copiilor sunt de natura emotionala si nu cognitiva.

Cum ajuta participarea la un grup de dezvoltare social-emotionala pentru copii?

In cadrul grupului de dezvoltare a competentelor sociale si emotionale, prin combinarea terapiei ocupationale, a tehnicilor cognitiv–comportamentale, art terapiei, dramaterapiei si ludoterapiei se permite crearea unui context de socializare autentic, in cadrul caruia are loc exteriorizarea si rezolvarea conflictelor de zi cu zi ale copiilor, într-un mediu sigur, unde ei pot actiona si discuta liber, pentru a-si ințelege si gestiona sentimentele si a incerca sa gaseasca raspuns la intrigantul „De ce?” al comportamentelor si reactiilor lor.
De exemplu, putem ajuta un copil agresiv sa experimenteze modalitati noi de a face fata/de a reactiona diferit la situatiile provocatoare, prin folosirea marionetelor (puppets) in diferite scenarii/situatii in care copilul manifesta agresivitate, pentru “a pune in scena” respectivul cadru si a gasi impreuna noi modalitati de a actiona/reactiona. Odata descoperite aceste modalitati “mai prietenoase/sanatoase” de actiune, copilul este incurajat sa le foloseasca in situatii similare, utilizand tot puppet-urile sau colegii de grup, modelandu-si in acest fel comportamentul. 

Tulburarea din spectrul autist (TSA) este o tulburarea de neurodezvoltare care necesită o abordare terapeutică complexă și presupune mobilizarea întregii familii. Unul dintre factorii de prognostic favorabil în această patologie este o intervenție cât mai precoce.

Diagnosticul de TSA este unul clinic si se bazeaza pe evaluarea comportamentelor şi a abilităţilor copilului, examinarea fizică, neurologică şi observaţia directă a copilului de către specialist. Cu cât diagnosticarea tulburărilor din spectrul autist și debutul intervenției specifice sunt mai rapide, cu atât cresc șansele de progres.

Centrul de competenta Bellanima, specializat in tratarea autismului, va ofera servicii complete de psihodiagnostic si planuri personalizate de interventie pentru copii. Scopul nostru principal este ca cei mici sa poată deveni cât mai independenți, astfel încât să își poată satisface singuri nevoile esențiale, să învețe să comunice cu ceilalți și să dobândească mereu noi abilități care să le faciliteze o integrare normală în grupul specific de vârstă.

Te asteptam sa ne contactezi pentru a-ti oferi mai multe informatii despre abordarea Bellanima in tratarea autismului.

 

COMPETENTA, EMPATIE SI RESPONSABILITATE:

 

In cadrul centrului nostru, puteti beneficia de toata gama de servicii pentru interventia in autism:

 1. evaluarea medicala si psihologica a copilului în vederea formulării diagnosticului si stabilirii gradului de severitate;
 2. psihoeducația familiei privind diagnosticul şi metodele de interventie si tratament;
 3. realizarea evaluarii ariilor de dezvoltare in vederea intocmirii planului de interventie personalizat (PIP);
 4. inițierea intreventiei terapeutice integrate;
 5. coordonarea si monitorizarea interventiei terapeutice;
 6. reevaluarea constanta a progreselor inregistrate.

Psihologii, psihiatrii si psihoterapeutii nostri sunt specialisti care te vor trata cu respect, intelegere si grija si te vor ajuta sa gasesti cele mai bune solutii pentru copilul tau, iar planul terapeutic va fi adaptat în funcție de progresele și dificultățile pe care le are fiecare copil. In Bellanima poti beneficia de toata gama de servicii pentru interventia in autism! (sa fie text cu hyperlink catre contact)

TULBURAREA DIN SPECTRUL AUTIST: SIMPTOME, CUM SE MANIFESTA?

Principalele semnale de alarmă ale TSA sunt:

AFLA MAI MULTE IN SECTIUNEA PSIHOEDUCATIE

Este importanta excluderea altor tulburări în al căror tablou clinic pot apărea simptome de tip autistic sau care sunt asociate TSA (ex: sindromul X fragil, tulburări genetice metabolice, epilepsia, tulburarea de dezvoltare a limbajului expresiv şi/sau receptiv, întârzierea mintală, tulburări senzoriale) fiind necesara astfel efectuarea unor investigatii precum: audiograma, teste de sânge şi urină pentru screening metabolic, teste genetice, EEG, CT, RMN.

În spectrul autismului, simptomatologia poate avea grade diferite de severitate, ceea ce poate amâna prezentarea la specialist. Specialiștii Bellanima pot stabili un diagnostic și îți pot oferi sfaturile necesare atunci când crezi că cel mic ar putea suferi de această tulburare.

Cum se desfasoara sedintele de grup?

Programul se desfasoara pe parcursul a 8 sesiuni a cate 60 de minute fiecare.

Grupe de varsta: 5-8 ani si 9-12 ani

Numar participanti: 4-8 copii

Structura: o sesiune pe saptamana

Vezi structura sesiunilor

Cost/sesiune: 110 lei/Participant

Activitatile grupului au caracter practic, bazandu-se pe:

Despre coordonatoarea grupului

Ramona Popescu este absolventa a Facultatii de Sociologie si Psihologie din cadrul Universitatii Spiru Haret, Bucuresti si a unui Master in domeniul Stiinte ale Educatiei, specializarea “Consiliere scolara” organizat de Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei. Cunostintele ei sunt semnificativ imbogatite prin participarea la nenumarate cursuri si programe de dezvoltare personala si profesionala organizate la nivel national si international. A urmat cursuri de improvizatie si s-a implicat in diverse proiecte sociale si culturale – festivaluri de teatru pentru copii si adolescenti.

Experienta Ramonei de peste 12 ani de predare in invatamantul prescolar si primar intr-o scoala internationala este dublata de sustinerea in ultimii 5 ani de activitati de consiliere psihopedagogica in aceeasi institutie scolara.

Pentru ea satisfactia personala vine din implicare, lucru bine facut si contactul in permanenta cu noul. Ramona este o persoana calda, empatica, deschisa, care imbina personalitatea ei cu ceea ce preda, reusind sa se apropie de copii, mai intai daruindu-le ea ceva: dorinta de a se juca, ca cel mai frumos si educativ mod de a invata. Tot ceea ce face, face cu si pentru oamenii din jurul ei.

Suntem alături de tine

Specialiștii Bellanima te pot ajuta.

Programează o ședință online sau în cabinet

0731 151 153

Nu știi ce serviciu sau specialist se potrivește nevoii tale?

Spune-ne mai multe despre ce ai pe suflet.

  Serviciile noastre pot fi oferite atât în cabinet, cât și online. Contactați-ne pentru mai multe detalii.

  0731 151 153

  Luni – Vineri:
  09:00 – 20:00

  Newsletter

  Incepe aici
  close slider

  Ofertă promoțională

  Consiliere psihologica preliminara (2h) - 240 lei


  Primul pas pe care il recomandam clientilor nostri, pentru a intelege ce anume poate fi imbunatatit din punctul de vedere al starii lor interioare, este evaluarea psihologica preliminara (2h) care are un pret special in aceasta luna.

  La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru...


  Detalii Pachet