fbpx

Consiliere filosofica

Ce este?

O cale de cunoastere si descoperire de sine prin intermediul filosofiei, a dialogului filosofic sau filosofarii, pornind de la teme si subiecte relevante pentru viata personala a subiectului.

Te simți copleșit și dorești să întelegi, să clarifici sau să tolerezi mai bine anumite emoții, simptome sau evenimente de viață pe care le trăiești? Vrei să începi o terapie dar nu știi care e primul pas? Îți recomandăm evaluarea psihologică preliminară, un serviciu psihologic care te va ajuta să-ți identifici mai bine nevoile și să alegi cea mai potrivită terapie.

Dialogul are forma unei conversatii filosofice libere care se adanceste treptat, devenind un proces de analiza si reconstructie rationala a subiectelor abordate. Pe parcursul acestui proces, subiectul îsi dezvolta capacitatea de clarificare si întelegere a problemelor personale si de a solutiona conflictele de valori si norme sau dilemele morale atat de des întalnite în viata omului contemporan.

Abilitatile de argumentare si capacitatea de a gandi abstract specifice educatiei filosofice sunt puse in slujba lamuririi problemelor subiectului si contribuie, prin practica dialogului, la exersarea acelorasi abilitati si dezvoltarea autonomiei în gandire. In cursul dialogului specific acestei forme de “terapie pentru oamenii sanatosi”, cum a mai fost numita consilierea filosofica, subiectul parcurge un proces de reflectie si introspectie profunda însotit de consilier.

Obiective:
  • Adancirea constiintei de sine prin constientizarea convingerilor, credintelor, valorilor si normelor personale pe care subiectul le-a dobandit pe parcursul experientei

    maturizarii, din interactiunile sociale sau în urma reflectiilor personale.

  • Dezvoltarea abilitatilor de argumentare si gandire critica în contexte practice sau teoretice, abilitati care permit identificarea si eliminarea constienta a prejudecatilor, opiniilor contradictorii si erorilor de argumentare.
  • Dobandirea unei perspective mai ample asupra evenimentelor din viata personala prin intermediul unei analize sistematice a acestora si descifrarea semnificatiei lor pentru viata subiectului.
  • Identificarea si rafinarea viziunii mostenite asupra lumii, a setului de convingeri si credinte care ghideaza actiunile din viata de zi cu zi si influenteaza alegerile sau optiunile de viata ale fiecaruia dintre noi.
Cine poate beneficia de consiliere filosofica?

Toti cei care doresc sa se angajeze in aventura descoperirii de sine prin introspectie, sa-si largeasca orizontul gandirii si sa se elibereze de conflictele launtrice, sa-si dezvolte capacitatea de a gandi abstract si de a percepe “imaginea de ansamblu” in orice situatie de viata.

Consilier filosofic Laurentiu Staicu, Phd. 

Vezi prezentarea sa

Inapoi

Oferta promotionala

Evaluare psihologica preliminara (2h) - 200 lei in luna Mai!


Primul pas pe care il recomandam clientilor nostri, pentru a intelege ce anume poate fi imbunatatit din punctul de vedere al starii lor interioare, este evaluarea psihologica preliminara (2h) care are un pret special in aceasta luna.

La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru...