fbpx

Evaluarea psihologică

Evaluarea psihologică clinică poate fi o cheie importantă în procesul tău de dezvoltare personală. De multe ori ți se poate părea că viața de zi cu zi este o luptă, că stresul sau emoțiile complexe te copleșesc. Cu îndrumare din partea specialiștilor poți identifica cu mai multă ușurință planurile în care poți aborda schimbări rapide și benefice. Evaluarea psihologică clinică te poate ajuta să găsești răspunsul la multe întrebari. Scopul ei este de a te înțelege mai bine pe tine și de asemenea de a înțelege cauzele care stau în spatele sentimentelor de tristețe, anxietate, stres, astfel să conștientizezi starea ta psihică reală.

Vrei să începi o terapie dar nu știi care e primul pas? Îți recomandăm evaluarea psihologică preliminară pentru a fi îndrumat către o terapie personalizată, care să răspundă nevoilor tale și să te ajute să-ți atingi obiectivele.

Se poate întâmpla ca problemele de sănătate mintală să îți scadă randamentul zilnic în viața profesională, în viața de cuplu, în rolul tău de părinte și lista poate continua. Dacă identificăm cauzele care stau la baza disfuncțiilor, viața noastră se poate îmbunătăți.
Evaluarea psihologică poate veni în spirjinul individului din mai multe perspective. De exemplu, vrei să afli care este stilul tău de personalitate și în ce fel asta poate impacta viața de zi cu zi? Sau vrei să afli cât de competent ești ca părinte și ce fel de stil parental ai și dacă este optim pentru creșterea și educarea copilului tău? De asemenea poți fi interesat de capacitățile si abilitătile tale cognitive sau de ce fel de mecanisme de coping te folosești atunci când te confrunți cu situații de viață stresante?

Evaluarea psihologică clinică totodată vine în întâmpinarea stabilirii unui potențial diagnostic corect ajutând și făcând echipă cu medicul curant și psihoterapeutul în stabilirea unui tratament optim și a unui plan de dezvoltare personală. Problematica identificată în mod corect și în timp util te poate ajuta să-ți crești calitatea vieții și să fii mai mulțumit de tine.

Care sunt semnalele că te-ar ajuta o evaluare psihologică clinică? Te simți trist, anxios, stresat? Îți trec prin minte gânduri negre despre tine sau despre ceilalți? Simți ca ți-ai pierdut interesul pentru activitățile care înainte îți făceau placere? Ai frici pe care le nu poți controla? Ai diverse somatizări fără cauză medicală? Simți că ți-ai pierdut concentrarea atenției sau capacitatea de memorare și că nu mai ești ca înainte? Simți că ai dificultăți în învățare? Simți că îți controlezi din ce în ce mai greu accesele de furie și reacționezi neadecvat? Ai probleme de alimentație? Simți că funcționezi doar cu reguli stricte și gânduri obsesionale pe care nu le poți opri? Simți că nu îți mai găsesți locul în viata ta profesională? Te confrunți cu dependențe? Simți că te izolezi sau că îți este greu să îți faci prieteni sau să menții prietenii? Pentru toate acestea și nu numai, pentru că lista poate continua, se pot găsi răspunsuri în evaluarea psihologică. 

Fiecare evaluare psihologică clinică în parte este construită individual pentru tine, în funcție de nevoile și obiectivele tale. Echipa Bellanima îți stă la dispozitie cu o baterie largă de testare psihologică și cu specialiști cu experiență, pentru a forma împreuna cu tine o echipă. Scopul nostru ca echipă este să identificăm cum putem crește calitatea vieții. Testele psihologice sunt standardizate, validate și etalonate pe populația din România.

În ce constă o evaluare psihologică clinică?

Evaluarea psihologică va începe cu o discuție liberă legată de obiectivele tale și împreună cu specialistul veți stabili o serie de scale, screening-uri si baterii de testare psihologică pe care le vei completa și care să vă ajute să identificați în mod corect răspunsurile și obiectivele la problematica expusă. Durata poate diferi de la 2 ore la 5 ore care pot fi dispersate în mai multe întâlniri, în funcție de obiectivele evaluării.

În evaluările psihologice clinice nu există răspunsuri corecte sau greșite. Sunt doar opiniile, gândurile, emoțiile și comportamentele noastre. În funcție de coroborarea lor se poate identifica calea eficientă de a te simți mai împăcat cu tine în viața de zi cu zi.

Inapoi

Oferta promotionala

Evaluare psihologica preliminara (2h) - 220 lei in luna Ianuarie!


Primul pas pe care il recomandam clientilor nostri, pentru a intelege ce anume poate fi imbunatatit din punctul de vedere al starii lor interioare, este evaluarea psihologica preliminara (2h) care are un pret special in aceasta luna.

La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru...