PSIHOTERAPIA COGNITIV-COMPORTAMENTALA (CBT)

Terapie directiva, activ-colaborativa si educativa care, comparativ cu alte orientari psihoterapeutice, este de durata relativ scurta. Ipoteza de baza a terapiei cognitiv-comportamentale este ca actiunile si emotiile oamenilor sunt determinate de modul lor de a gandi sau de a interpreta evenimentele de viata.

Ce presupune?

Terapia cognitiv-comportamentala pune accent pe prezent, pe problemele curente interpretate ca responsabile de distres, pe colaborare si participare activa, ceea ce inseamna ca terapeutul va concepe impreuna cu pacientul un plan de interventie care, in functie de numarul si natura problemelor inscrise in “agenda de probleme de rezolvat”, va cuprinde numarul si frecventa sedintelor, asumarea unor teme de lucru pentru acasa (negociate secvential), tipul de abilitati ce urmeaza a fi dezvoltate pentru reducerea distresului, precum si alti factori specifici.

Cui se adreseaza?

Terapia este destinata copiilor, adolescentilor si adultilor care doresc sa-si identifice aceste tipare cognitive disfunctionale formate de-a lungul vietii (de altfel, foarte rezistente la schimbare) si sa le flexibilizeze in asa fel incat, in situatii critice ulterioare, persoana in cauza sa devina propriul sau „psihoterapeut”.

Serviciile noastre pot fi oferite atât în cabinet, cât și online. Contactați-ne pentru mai multe detalii.

0731 151 153

Luni – Vineri:
09:00 – 20:00

Newsletter

Incepe aici
close slider

Ofertă promoțională

Evaluare psihologica preliminara (2h) - 240 lei


Primul pas pe care il recomandam clientilor nostri, pentru a intelege ce anume poate fi imbunatatit din punctul de vedere al starii lor interioare, este evaluarea psihologica preliminara (2h) care are un pret special in aceasta luna.

La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru...


Detalii Pachet