CENTRU DE INTERVENTIE IN AUTISM

Centrul de competenta specializat in tratarea autismului va ofera servicii complete de evaluare, realizare a planului terapeutic si interventie individualizata.

ABORDARE INTEGRATA IN TRATAREA AUTISMULUI

Tulburarea din spectrul autist (TSA) este o tulburarea de neurodezvoltare care necesită o abordare terapeutică complexă și presupune mobilizarea întregii familii. Unul dintre factorii de prognostic favorabil în această patologie este o intervenție cât mai precoce.

Diagnosticul de TSA este unul clinic si se bazeaza pe evaluarea comportamentelor şi a abilităţilor copilului, examinarea fizică, neurologică şi observaţia directă a copilului de către specialist. Cu cât diagnosticarea tulburărilor din spectrul autist și debutul intervenției specifice sunt mai rapide, cu atât cresc șansele de progres.

Centrul de competenta Bellanima, specializat in tratarea autismului, va ofera servicii complete de psihodiagnostic si planuri personalizate de interventie pentru copii. Scopul nostru principal este ca cei mici sa poată deveni cât mai independenți, astfel încât să își poată satisface singuri nevoile esențiale, să învețe să comunice cu ceilalți și să dobândească mereu noi abilități care să le faciliteze o integrare normală în grupul specific de vârstă.

Te asteptam sa ne contactezi pentru a-ti oferi mai multe informatii despre abordarea Bellanima in tratarea autismului.

COMPETENTA, EMPATIE SI RESPONSABILITATE:

In cadrul centrului nostru, puteti beneficia de toata gama de servicii pentru interventia in autism:

 1. evaluarea medicala si psihologica a copilului în vederea formulării diagnosticului si stabilirii gradului de severitate;
 2. psihoeducația familiei privind diagnosticul şi metodele de interventie si tratament;
 3. realizarea evaluarii ariilor de dezvoltare in vederea intocmirii planului de interventie personalizat (PIP);
 4. inițierea intreventiei terapeutice integrate;
 5. coordonarea si monitorizarea interventiei terapeutice;
 6. reevaluarea constanta a progreselor inregistrate.

Psihologii, psihiatrii si psihoterapeutii nostri sunt specialisti care te vor trata cu respect, intelegere si grija si te vor ajuta sa gasesti cele mai bune solutii pentru copilul tau, iar planul terapeutic va fi adaptat în funcție de progresele și dificultățile pe care le are fiecare copil. In Bellanima poti beneficia de toata gama de servicii pentru interventia in autism!

TULBURAREA DIN SPECTRUL AUTIST: SIMPTOME, CUM SE MANIFESTA?

Principalele semnale de alarmă ale TSA sunt:

Este importanta excluderea altor tulburări în al căror tablou clinic pot apărea simptome de tip autistic sau care sunt asociate TSA (ex: sindromul X fragil, tulburări genetice metabolice, epilepsia, tulburarea de dezvoltare a limbajului expresiv şi/sau receptiv, întârzierea mintală, tulburări senzoriale) fiind necesara astfel efectuarea unor investigatii precum: audiograma, teste de sânge şi urină pentru screening metabolic, teste genetice, EEG, CT, RMN.

În spectrul autismului, simptomatologia poate avea grade diferite de severitate, ceea ce poate amâna prezentarea la specialist. Specialiștii Bellanima pot stabili un diagnostic și îți pot oferi sfaturile necesare atunci când crezi că cel mic ar putea suferi de această tulburare.

Suntem alături de tine

Specialiștii Bellanima te pot ajuta.

Programează o ședință online sau în cabinet

0731 151 153

Nu știi ce serviciu sau specialist se potrivește nevoii tale?

Spune-ne mai multe despre ce ai pe suflet.

  Serviciile noastre pot fi oferite atât în cabinet, cât și online. Contactați-ne pentru mai multe detalii.

  0731 151 153

  Luni – Vineri:
  09:00 – 20:00

  Newsletter

  Incepe aici
  close slider

  Ofertă promoțională

  Consiliere psihologica preliminara (2h) - 240 lei


  Primul pas pe care il recomandam clientilor nostri, pentru a intelege ce anume poate fi imbunatatit din punctul de vedere al starii lor interioare, este evaluarea psihologica preliminara (2h) care are un pret special in aceasta luna.

  La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru...


  Detalii Pachet