DESPRE NOI

Bellanima este un proiect care s-a nascut din pasiune pentru oameni si din convingerea ca empatia si profesionalismul sunt ingredientele cheie ale reusitei terapeutice. El este totodata un proiect care indrazneste sa vorbeasca deschis despre afectiunile psihice, sa inlature tabu-ul social si sa deschida o fereastra spre lumina celor care au nevoie de ea. - Andreea Enache -Ţonoiu, Cofondator Bellanima -

CENTRUL MEDICAL BELLANIMA

CINE SUNTEM?

Fondat in anul 2013 ca primul centru medical din Romania dedicat tratarii depresiei si tulburarilor asociate, Bellanima pune astazi la dispozitia clientilor sai experienta si cunostintele unei echipe de specialisti din domeniul psihologiei clinice, psihoterapiei si psihiatriei pentru diagnosticarea si tratarea unei arii vaste de tulburari si probleme psihice.

Convingerea pe care o avem este ca numai printr-o abordare personalizata a fiecarui caz in parte, prin tratamente la standarde internationale, intr-un mediu bazat pe incredere si confidentialitate, se pot obtine cele mai bune rezultate terapeutice. Va asteptam sa faceti primii pasi spre „mai bine” alaturi de noi.

Vezi video

DE CE SA NE ALEGI

PROMISIUNILE BELLANIMA

Obiectivul nostru, asa cum ne place sa il definim, este de a readuce la viata „sufletul frumos” al celor care nu-si mai regasesc lumina interioara.

Servicii personalizate

Servicii personalizate in functie de obiectivele clientului nostru, de personalitatea sa si de contextul sau de viata.

Urmarirea evolutiei

Atentie constanta fata de evolutia si satisfactia clientului si evaluare structurata continua a progresului terapeutic.

Abordare integrata

Echipa pluridisciplinara formata din psihologi, psihoterapeuti si medici psihiatri; sesiuni la care pot participa si apropiatii clientului, dupa caz.

Empatie si profesionalism

Specialisti care detin abilitati personale si competente deosebite si care sunt animati de empatie si valori profund umane.

Bellanima

Istoric

2013 2013
2014 2014
2015 2015
2016 2016
2017 2017
2018 2018
2019 2019
2020 2020
2021 2021

Pe 9 octombrie, chiar in ajunul Zilei Mondiale a Sanatatii Mintale, ia naștere Bellanima, ca primul centru din Romania dedicat tratarii depresiei.

Articol presa

Ne-am asumat de la inceput misiunea de a fi schimbarea in tratarea tulburarilor psihice in Romania si de a trage un semnal de alarma referitor la impactul pe care il are depresia in jurul nostru. Primul client ne-a trecut pragul in luna octombrie, cand echipa era formata din 6 profesionisti cu specialitati complementare - psihologi clinicieni, psihoterapeuti, medici psihiatri – fiind pionierii abordarii terapeutice integrate in clinicile de sanatate mintala.

Dupa mai putin de 1 an de la infiintare si dupa ce peste 350 de clienti beneficiasera deja de serviciile noastre, Bellanima avea deja 6 cabinete functionale si o echipa de 15 specialisti. In acelasi timp, ajunsesem deja sa avem o mult mai buna intelegere a nevoii foarte mari de servicii de calitate pentru tratarea tulburarilor de natura psihica.

Venind in intampinarea necesitatii de a aborda terapeutic, in mod integrat, si alte tipuri de tulburari psihice, care, de multe ori, sunt asociate depresiei, precum si pentru a putea sa tratam toate grupele de varsta, ne-am extins în continuare echipa și am structurat activitatea in 3 centre de competenta: Centrul de tratare a depresiei, Centrul de interventie terapeutica pentru adulti, Centrul de interventie terapeutica pentru copii si adolescenti.

Pentru ca ne-am dorit ca serviciile noastre sa fie accesibile unui numar cat mai mare de persoane, ne-am asumat efortul administrativ suplimentar si am incheiat contractul cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, clientii nostri putand astfel sa beneficieze de servicii decontate in baza calitatii de asigurat.

Tot mai multi specialisti - medici psihiatri, psihologi clinicieni si psihoterapeuti - s-au alaturat echipei, ajungand astfel la un numar de 22 de profesionisti dedicati si pasionati de munca lor.

Dezvoltarea a continuat si in acest an prin inaugurarea unui nou sediu cu 11 cabinete si prin extinderea echipei la 28 de specialisti.

Pentru a putea extinde abordarea multidisciplinara a cazurilor prin colaborarea si cu medici din specialitatile organice (neurologie, cardiologie, endocronologie, etc), am fost printre primii care s-au alaturat initiativei de a constitui Asociatia Medicilor Independenti, o asociere de clinici ce are ca scop ingrijirea integrata a pacientului.

Ca pentru toata lumea, si pentru noi a fost anul care a schimbat intelegerea asupra lumii in care traim, cu efecte care se vor revela de-a lungul unei perioade lungi de timp. Dezvoltarea serviciilor la distanta (online) a fost lucrul pe care l-am perfectionat cel mai mult in acest an, cu rezultate care ne dau incredere ca, in acest fel, mai dispare un obstacol din calea accesarii unor servicii de calitate in sanatatea mintala pentru oameni aflati oriunde pe planeta.

Anul acesta, am deschis o nouă clinică specializată în servicii de psihiatrie, psihologie și psihoterapie destinate adulților și copiilor, dezvoltând în paralel și un centru dedicat intervenției terapeutice pentru cazurile de tulburări din spectrul autist.

Intrebari frecvente

Este important sa stii ca si in cele mai dureroase sau dificile situatii poti beneficia de sprijin si intelegere. Iar primul pas spre mai bine este acela de a apela la specialisti pregatiti sa te ajute. Daca nu esti decis la ce fel de specialist doresti o programare, te ajutam noi, explicandu-ti diferentele: - Medic psihiatru Scopul consultatiilor psihiatrice este acela de a identifica posibilele afectiuni medicale care stau la baza starilor negative care te afecteaza. In functie de diagnostic, medicul poate prescrie un tratament care sa amelioreze simptomele si care sa te ajute la reluarea ritmului tau obisnuit. In general, cele mai bune rezultate terapeutice se obtin printr-o combinatie intre psihoterapie si tratamentul psihofarmacologic. - Psihoterapeut Atunci cand, din diferite motive, nu ne mai simtim impliniti de anumite aspecte ale vietii noastre, cand trecem prin schimbari majore sau cand starea generala ni se inrautateste fara un motiv clar este firesc sa simtim nevoia de a discuta cu cineva. In acest caz, psihoterapia este necesara pentru a te ajuta sa identifici sursa problemelor cu care te confrunti si apoi crearea unui plan de a face fata noii situatii. Sedintele individuale sunt, de asemenea, si bune ocazii de autocunoastere si de descoperire a propriilor resurse interioare. - Consilier psihologic Consilierea psihologica este indicata in situatii temporare de impas sau care implica schimbari majore. Acest tip de interventie este recomandat daca problemele nu au radacini suficient de profunde incat sa necesite o abordare psihoterapeutica. De asemenea, consilierea psihologica este indicata si pentru persoanele care sunt apropiate de cineva care are o suferinta sau o tulburare psihica si care au nevoie, la randul lor, de sprijin in gestionarea situatiei. - Psiholog clinician Scopul unei consultatii de acest tip este acela de a analiza starea ta in ansamblu si apoi de a identifica daca si ce tip de interventie este necesara (consiliere psihologica, psihoterapie, psihiatrie sau abordare interdisciplinara). Daca tot nu te decizi, te rugam apeleaza la formularul de triaj pentru a gasi raspunsul cel mai potrivit nevoilor tale. AFLA SERVICIUL POTRIVIT
Pentru a stabili o programare pentru tine sau pentru altcineva, ne poti suna la 0735 151 153 sau te poti programa online prin telemedicina. Daca ai nevoie de mai multe informatii, te rugam acceseaza formularul de triaj.

AFLA SERVICIUL POTRIVIT
Inainte de a incepe un demers terapeutic, este necesara o evaluare initiala, in urma careia specialistii Bellanima vor face recomandarile terapeutice necesare. Evaluarea are loc intr-un mediu prietenos si folosind metode adecvate varstei copilului. De asemenea, aceasta are in vedere inclusiv urmarirea interactiunii cu parintii sau cu ceilalti membri ai familiei, pentru a contura o imagine de ansamblu a situatiei, necesara pentru a face recomandarile terapeutice cele mai potrivite. Afla care sunt pasii pentru a stabili o programare:

AFLA SERVICIUL POTRIVIT
Fiecare client este tratat de specialistul/specialistii care se potrivesc cel mai bine situatiei cu care acesta se confrunta.
Iata cateva repere pentru a intelege diferentele dintre tipurile de specialisti:
Psihologul a absolvit facultatea de psihologie, poate dobandi una sau mai multe competente (psiholog clinician, consilier psihologic) si poate face evaluari psihologice. Psihoterapeutul poate fi, la baza, un psiholog sau un psihiatru care atrecut printr-un stagiu de specializare (formare) in una sau mai multe abordari psihoterapeutice.
Psihiatrul a absolvit facutatea de medicina si a urmat o perioada de rezidentiat in specialitatea psihiatrie. Este singurul care poate prescrie retete si tratamente medicamentoase pentru tulburari psihice. Pentru a stabili o programare pentru tine sau pentru altcineva, ne poti suna la 0735 151 153 sau te poti programa online prin telemedicina. Daca ai nevoie de mai multe informatii, te rugam acceseaza formularul de triaj

AFLA SERVICIUL POTRIVIT
Cand avem langa noi o persoana draga aflata in suferinta, este important sa ne asiguram ca aceasta primeste cat mai curand sprijinul de care are nevoie. Formularul de mai jos te va ajuta sa iti dai seama care este consultul cel mai potrivit si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a-i face o programare. Dupa o prima sedinta, persoana respectiva va primi o serie de recomandari terapeutice care o vor ajuta sa isi reia ritmul obisnuit. Daca nu este decis la ce fel de specialist doreste o programare, te ajutam noi, explicandu-ti diferentele:
- Medic psihiatru Scopul consultatiilor psihiatrice este acela de a identifica posibilele afectiuni medicale care stau la baza starilor negative care afecteaza persoana apropiata tie. In functie de diagnostic, medicul poate prescrie un tratament care sa amelioreze simptomele si care sa o ajute la reluarea ritmului sau obisnuit. In general, cele mai bune rezultate terapeutice se obtin printr-o combinatie intre psihoterapie si tratamentul psihofarmacologic.
- Psihoterapeut Atunci cand, din diferite motive, nu ne mai simtim impliniti de anumite aspecte ale vietii noastre, cand trecem prin schimbari majore sau cand starea generala ni se inrautateste fara un motiv clar este firesc sa simtim nevoia de a discuta cu cineva. In acest caz, psihoterapia este necesara pentru a ajuta persoana apropiata tie sa identifice sursa problemelor cu care se confrunti si apoi sa creeze unui plan de a face fata noii situatii. Sedintele individuale sunt, de asemenea, si bune ocazii de autocunoastere si de descoperire a propriilor resurse interioare.
- Consilier psihologic Consilierea psihologica este indicata in situatii temporare de impas sau care implica schimbari majore. Acest tip de interventie este recomandat daca problemele nu au radacini suficient de profunde incat sa necesite o abordare psihoterapeutica. De asemenea, consilierea psihologica este indicata si pentru persoanele care sunt apropiate de cineva care are o suferinta sau o tulburare psihica si care au nevoie, la randul lor, de sprijin in gestionarea situatiei.
- Psiholog clinician: Scopul unei consultatii de acest tip este acela de a analiza starea persoanei apropiate tie in ansamblu si apoi de a identifica daca si ce tip de interventie este necesara (consiliere psihologica, psihoterapie, psihiatrie sau abordare interdisciplinara).

Daca tot nu te decizi, te rugam apeleaza la formularul de triajpentru a gasi raspunsul cel mai potrivit nevoilor sale. AFLA SERVICIUL POTRIVIT
Specialistii nostri pot elibera anumite avize sau expertize psihologice pentru copii/adolescenti si adulti. Te rugam sa ne oferi mai multe detalii despre situatia ta contactandu-ne la 0735 151 153, sau poti afla mai multe informatii accesand formularul de triaj.

Programare in cabinet
SPECIALISTII NOSTRI

Intalniti echipa

Avand formari si abordari terapeutice diverse si complementare, specialistii Bellanima sunt pregatiti sa va ajute.

Vezi testimonial

CE SPUN CLIENTII

Testimoniale

Serviciile noastre pot fi oferite atât în cabinet, cât și online. Contactați-ne pentru mai multe detalii.

0731 151 153

Luni – Vineri:
09:00 – 20:00

Newsletter

Incepe aici
close slider

Ofertă promoțională

Consiliere psihologica preliminara (2h) - 240 lei


Primul pas pe care il recomandam clientilor nostri, pentru a intelege ce anume poate fi imbunatatit din punctul de vedere al starii lor interioare, este evaluarea psihologica preliminara (2h) care are un pret special in aceasta luna.

La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru...


Detalii Pachet