fbpx

Abordare integrata in tratarea depresiei

In cadrul Bellanima, specialistii nostri sunt pregatiti pentru a evalua atat intensitatea, cat si natura starilor dvs depresive, oferindu-va apoi cea mai potrivita interventie terapeutica. Pentru inceput, este recomandata o sedinta de evaluare cu un psiholog clinician. Rolul acesteia este de a intelege in detaliu starea dvs si de a va explica care este parcursul terapeutic cel mai potrivit pentru situatia in care va aflati. In aceasta etapa de evaluare psihologica are loc un prim interviu clinic si veti completa o serie de chestionare psihologice menite sa evalueze cat mai cuprinzator starea dvs generala si modul in care diverse evenimente de viata si-au pus amprenta asupra echilibrului dvs psihic.

La recomandarea psihologului clinician, veti putea initia o psihoterapie cu unul dintre psihoterapeutii centrului, cu formarea cea mai potrivita pentru situatia si obiectivele dvs terapeutice si/sau veti putea fi consultat de un medic psihiatru pentru a vedea in ce masura initierea unui tratament medicamentos v-ar putea ajuta. In multe cazuri, combinatia dintre psihoterapie si farmacoterapie poate oferi cele mai bune rezultate.

Va asteptam sa ne contactati pentru a va oferi mai multe informatii despre abordarea Bellanima in tratarea depresiei.

Competenta, empatie si responsabilitate:

In cadrul centrului nostru, puteti beneficia de toata gama de servicii dedicate tratarii depresiei :

 • Evaluare psihologica si psihodiagnoza
 • Dezvoltarea unui plan terapeutic integrat care beneficiaza de urmarire din partea directorului nostru medical
 • Evaluare psihiatrica si initiere a tratamentului medicamentos
 • Monitorizarea evolutiei tratamentului
 • Psihoterapie (individuala, de cuplu, de familie)
 • Consiliere pentru membrii familiei
 • Psiho-educatie privind forma specifica de tulburare depresiva, atat pentru client, cat si pentru membrii familiei

Psihologii, psihiatrii si psihoterapeutii nostri sunt specialisti care va vor trata cu respect, intelegere si grija si va vor ajuta sa gasiti cele mai bune solutii pentru dvs.

Vezi echipa Bellanima

Servicii la standarde internationale

Pentru a va putea oferi cele mai bune servicii, Centrul Medical Bellanima a initiat un parteneriat academic, de cercetare si practica cu Sigmund Freud University din Vienna. Centrul nostru desfasoara in prezent activitati de cercetare in domeniul tulburarilor afective, cu focus pe diversele tipuri de depresie si modul in care acestea sunt influentate de diversi factori sociali, psihologici si biologici.

De asemenea, Centrul Medical Bellanima este implicat, ca reprezentant national pentru Romania al European Depression Association, in proiecte de promovare a calitatii serviciilor dedicate tratarii depresiei si in campanii de anti-stigmatizare a persoanelor care sufera de depresie.

Depresia: simptome, cum se manifesta?

Depresia este o afectiune medicala serioasa care poate influenta in mod negativ starea, gandirea si comportamentul. Depresia se manifesta prin diverse simptome, dar cel mai des intalnite sunt un sentiment profund de tristete si pierderea marcanta a interesului fata de orice fel de activitati. Alte simptome pot include:

 • Modificari ale poftei de mancare care duc la pierdere sau crestere in greutate
 • Insomnie sau somn prelungit
 • Pierderea energiei si oboseala marcata
 • Anxietate sau iritabilitate
 • Un sentiment de lipsa de valoare si vinovatie neadecvata
 • Dificultate in gandire, concentrare si capacitatea de a lua decizii
 • Ganduri de moarte sau suicid si tentative de a le duce la indeplinire.

Depresia este o afectiune des intalnita. Aproximativ 1 din 10 adulti anual sunt afectati de depresie-aproape de doua ori mai multe femei decat barbati. Depresia poate sa apara oricand, dar de cele mai multe ori se face simtita pentru prima data intre sfarsitul adolescentei si varsta de 25 de ani. Depresia este de asemenea frecventa in randul adultilor mai in varsta. Din fericire, depresia este o afectiune care poate fi tratata.

Afla mai multe in sectiunea Resurse.

Anxietatea: simptome, cum se manifesta?

Anxietatea si depresia sunt afectiuni distincte, dar care pot coexista, alterna si se pot influenta reciproc. De cele mai multe ori, anxietatea este cea care primeaza iar impactul acesteia asupra vietii poate duce la dezvoltarea simptomelor depresive. Perioadele de anxietate sunt caracterizate printr-un nivel ridicat de energie, pe cand in depresie energia este mai degraba scazuta. Similitudinea celor doua afectiuni rezida in gandirea negativa asupra lucrurilor. In cei mai simpli termeni, cand suntem anxiosi ne gandim la ceva rau care se poate intampla si care poate duce la o deteriorare, pe cand in depresie lucrurile sunt percepute ca mergand deja rau si nu ne putem gandi la nici o posibila viitoare imbunatatire.

Anxietatea este una dintre emotiile fundamentale ale vietii, fara de care supravieturea si dezvoltarea umana nu pot fi concepute. Astfel, toti simtim anxietate, aceasta putand fi chiar un factor care uneori ajuta la mobilizarea resurselor in fata obstacolelor dificile. Cat de des si cat de intens simtim aceasta emotie si ce mecanisme avem pentru a regla starea de anxietate, variaza de la persoana la persoana. Cu toate acestea, atunci cand ajunge la un nivel de intensitate sever pe o perioada indelungata, interferand cu capacitatea de a functiona zilnic in mod satisfacator, anxietatea se poate constitui intr-una din cel mai des intalnite tulburari – tulburarea de anxietate.

Este foarte important de retinut ca, atunci cand anxietatea devine o problema zilnica pe o perioada indelungata de timp, adresandu-va cat mai repede unui specialist din domeniul sanatatii mintale veti putea preveni inrautatirea starii dvs. si impactul pe care aceasta il poate avea pe plan socio-profesional, personal si relational.

Afla mai multe in sectiunea Resurse.

Oferta promotionala

Evaluare psihologica preliminara (2h) - 220 lei in luna Decembrie!


Primul pas pe care il recomandam clientilor nostri, pentru a intelege ce anume poate fi imbunatatit din punctul de vedere al starii lor interioare, este evaluarea psihologica preliminara (2h) care are un pret special in aceasta luna.

La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru...