TERAPIA SANDPLAY

Metoda ajuta la identificarea conflictelor interne care se manifesta sub forma anxietatii si depresiei, dar este utila si in dezvoltarea personala a clientului.

Este o metoda psihoterapeutica care poate fi utilizata cu copii, Aceasta terapie a fost dezvoltata de psihoterapeuta si profesoara elvetiana Dora M. Kalff si are la baza psihologia jungiana.

Cum se desfasoara sedintele de terapie sandplay?

Pentru a facilita vindecarea emotionala, terapeutul sandplay creeaza in cabinet un spatiu sigur si protejat unde complexitatea lumii interioare a clientului poate fi explorata si integrata psihic.

In terapia sandplay se folosesc o ladita cu nisip (ud/uscat) si o colectie de miniaturi/figurine. Clientul asaza in ladita figurine care il vor ajuta sa exprime sentimentele si experientele interne confuze, fiind liber sa exploreze nisipul si miniaturile. Dupa ce isi incheie creatia, clientul poate spune o poveste, poate face comentarii ori asocieri, poate evoca amintiri pornind de la imaginea pe care a realizat-o in nisip si de la experienta acestui moment creativ. Imaginea finala este o reprezentare vizuala a continutului psihic si releva preocuparile inconstiente ale clientului, care in mod obisnuit sunt inaccesibile psihicului prin orice alta abordare psihoterapeutica. Acest lucru se intampla deoarece creatia libera permite proceselor psihice inconstiente sa ia forma si sa devina vizibile la nivel simbolic. Pe masura ce acestea sunt integrate, informatia poate fi activata pentru a provoca schimbari de comportament.

Procesul de vindecare implica o reorganizare treptata, delicata a lumii interioare si a dialogului cu lumea exterioara, luand forma in fiecare creatie. Instrumentul reorganizarii este simbolizarea, stimulata de experienta atingerii nisipului si a manipularii figurinelor.

Pe tot parcursul acestui proces, terapeutul sandplay este angajat in observarea silentioasa, non-critica si non-interpretativa.

Beneficiile terapiei sandplay pentru copii

Lucrand la un nivel simbolic, aceasta terapie le termite copiilor sa acceseze in mod delicat materialul inconstient. Este o forma de terapie expresiva ce le permite acestora sa-si lucreze in profunzime temerile, anxietatile si traumele din trecut. Prin intermediul sandplay, vindecarea are loc in mod spontan si elibereaza copilul de emotiile intense ce interfereaza cu viata sa de zi cu zi.


Beneficiile terapiei sandplay pentru adulti

Terapia sandplay este o maniera delicata de a lucra teme dificile ca traumele din trecut, dar si aspecte ale vietii care au fost sau sunt greu de gestionat. In acest fel, este potentata constiinta de sine si este oferita oportunitatea si abilitatea de a lucra in profunzime acele arii rezistente la schimbare din viata lor.

Sandplay Therapy poate fi aplicata pentru persoanele care sufera de:

Pot fi tratate persoanele cu:

Serviciile noastre pot fi oferite atât în cabinet, cât și online. Contactați-ne pentru mai multe detalii.

0731 151 153

Luni – Vineri:
09:00 – 20:00

Newsletter

Incepe aici
close slider

Ofertă promoțională

Evaluare psihologica preliminara (2h) - 240 lei


Primul pas pe care il recomandam clientilor nostri, pentru a intelege ce anume poate fi imbunatatit din punctul de vedere al starii lor interioare, este evaluarea psihologica preliminara (2h) care are un pret special in aceasta luna.

La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru...


Detalii Pachet