Participă la grupurile de suport și la workshopurile susținute de specialiștii Bellanima! Află mai multe aici.
Beneficiile psihoterapiei la clinica Bellanima

Pentru a depăși diversele blocaje de care ne lovim pe parcursul vieții și pentru a nu fi nevoiți să le facem față singuri, lumea modernă în care trăim ne pune la dispoziție soluția psihoterapeutică.

Psihoterapia urmărește, în esență, îmbunătățirea calității vieții. Prin tehnicile sale, psihoterapia își propune să identifice percepții și convingeri disfuncționale, devenite copleșitoare pentru client; urmărește o reorganizare mintală care să genereze comportamente constructive și echilibrate; psihoterapia, prin psihoterapeut, are curajul să privească atât cu blândețe, cât și cu fermitate conflictele interne ale clientului, să le aducă la suprafață, impulsionându-l, astfel, să își exteriorizeze emoțiile și să se descarce afectiv; psihoterapia urmărește să îi redea clientului încrederea în forțele proprii și în valoarea sa ca persoană.

Iar acest complex proces terapeutic se desfășoară într-un cadru plin de empatie, în care clientul se simte validat și văzut, prin atitudini de tipul: Ești adecvat. Ești înțeles. Contezi!.

Psihoterapia este un proces de durată medie și lungă, care își propune să identifice și să trateze sursa problemelor. Relația psihoterapeut-client joacă un rol esențial: dacă cei doi nu colaborează, nu se poate înainta, nu pot exista progrese.

Psihoterapia este o soluție și funcționează deoarece aduce la suprafață emoțiile noastre inconștiente sau neconștientizate; un principiu fundamental al psihoterapiei este acela că oamenii dezvoltă diverse tulburări sau fobii pentru că nu conștientizează pe deplin impactul sau însemnătatea anumitor situații cu care s-au confruntat. Adică ceea ce ni s-a întâmplat la un moment dat sau în repetate rânduri a fost atât de tulburător și trist, încât ne-a depășit capacitatea de înțelegere de la acel moment, astfel că am ajuns să reprimăm experiența.

A vorbi cu voce tare poate fi o terapie în sine – exercițiul acesta te poate ajuta să vezi lucrurile dintr-un alt unghi, să le înțelegi gravitatea ori să vezi ridicolul dintr-o anumită situație. Un psihoterapeut te ghidează în drumul spre propriul sine și te ajută să integrezi în experiența ta acele emoții reprimate.

Psihoterapia este un cadru sigur și controlat care ne ajută să ne observăm pe noi și intențiile noastre, ne dă timp să ne punem întrebări, să înțelegem sursa anumitor impulsuri, dându-ne, astfel, șansa să ne orientăm eforturile și comportamentul în direcții mai potrivite nouă.

Mulți oameni vin la ședințe de psihoterapie înfrânți de probleme și de stadiul în care au ajuns relațiile lor. Psihoterapeutul poate deveni prima persoană cu adevărat înțelegătoare și de totală încredere, prima relaționare sănătoasă din viața noastră. În prezența sa ne putem arăta toate culorile și putem fi exact ce simțim: furie, îndoială, tristețe, neputință. Cuvintele sale înțelegătoare vor căpăta un ecou în adâncul nostru, iar felul cald în care ne vorbește poate deveni felul în care vom începe să vorbim cu noi înșine.

Ghidați de psihoterapeut, ajungem să călătorim în timp, în copilărie sau în urmă cu doi ani, și să retrăim evenimentele care ne-au marcat – de data aceasta cu înțelepciune, compasiune și înțelegere. Prin acest mod de relaționare, psihoterapeut-client, creăm precedentul pentru dialog autentic și pentru o abordare sănătoasă a problemelor și în afara cabinetului, cu oamenii importanți din viața noastră.

Clinica noastră oferă soluția psihoterapeutică atât copiilor, adulților, cât și vârstnicilor. Modul nostru de lucru este adaptat fiecărui client, astfel că integrează un set personalizat de abordări multiple.

Avem specialiști care pot interveni într-o gamă largă de situații, de la tulburări comportamentale, tulburări de dispoziție anxioase și depresive, tulburări de atenție și concentrare, până la tulburări nevrotice legate de stres si somatoforme, dificultăți relaționale și consiliere vocațională.


Articol de Cristina Glomnicu, editor de specialitate în cadrul Centrului Medical Bellanima

Dacă dorești informații personalizate pentru situația ta, apasă aici pentru a contacta specialiștii Centrului Medical Bellanima.

Fondat în anul 2013 ca primul centru medical din România dedicat tratării depresiei şi tulburărilor asociate, Centrul Medical Bellanima pune astăzi la dispoziţia clienţilor săi experienţa şi cunoştinţele unei echipe de specialişti din domeniul psihiatriei, psihologiei clinice și psihoterapiei pentru diagnosticarea şi tratarea, în mod integrat si pluridisciplinar, unei arii vaste de tulburări şi probleme psihice, pentru toate grupele de vârstă.Suntem alături de tine

Specialiștii Bellanima te pot ajuta.

Programează o ședință online sau în cabinet

0731 151 153

Nu știi ce serviciu sau specialist se potrivește nevoii tale?

Spune-ne mai multe despre ce ai pe suflet.

  Serviciile noastre pot fi oferite atât în cabinet, cât și online. Contactați-ne pentru mai multe detalii.

  0731 151 153

  Luni – Vineri:
  09:00 – 20:00

  Newsletter

  Incepe aici
  close slider

  Ofertă promoțională

  Consiliere psihologica preliminara (2h) - 240 lei


  Primul pas pe care il recomandam clientilor nostri, pentru a intelege ce anume poate fi imbunatatit din punctul de vedere al starii lor interioare, este evaluarea psihologica preliminara (2h) care are un pret special in aceasta luna.

  La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru...


  Detalii Pachet