Participă la grupurile de suport și la workshopurile susținute de specialiștii Bellanima! Află mai multe aici.
psiholog-online

psiholog-onlineTrăim vremuri fără precedent. Pandemia Covid-19 pune presiune pe sistemele medicale din țările întregii planete, efectele sale directe, dar și indirecte generând reacții psihologice negative impresionante, surprinse deja de articolele științifice. Cercetătorii au remarcat câteva schimbări la nivel comportamental care au luat naștere în urma izolării sociale și diverși factori de risc care au apărut, printre care:

 • lipsa activității fizice, comportament obsesional, insomnii, tensiune arterială, răspuns imunitar necorespunzător;
 • creșterea consumului de alcool și de substanțe;
 • creșterea incidenței și a prevalenței anxietății și a depresiei;
 • creșterea prevalenței violenței domestice;
 • creșterea mortalității;
 • stresul crescut în rândul angajaților, datorat posibilității pierderii locului de muncă și a pierderilor financiare, a pandemiei în sine, și a stigmei sociale.

Sfatul medicului 

Nevoia unor servicii integrate de sănătate mintală este mai mare ca oricând! Strategiile eficiente din întreaga lume includ: implementarea de traininguri specializate, consiliere psihologică, diverse cursuri și crearea unor echipe de intervenție, toate acestea având rolul de susținere psihologică în aceste momente grele”, Irina Ciureanu, psihoterapeut Bellanima.

Ultimul an a surprins o schimbare profundă a modului în care viețile noastre se desfășoară, digitalizarea fiind direcția către care s-au orientat relațiile cu cei dragi, modul în care lucrăm, în care ne distrăm și în care apelăm la psihoterapie.

Un psiholog online îți oferă posibilitatea de a beneficia de consilierea necesară într-un mod ușor, care respectă intimitatea celor implicați și regulile de distanțare socială. Serviciile de psihoterapie la distanță nu reprezintă o inovație recentă, dar posibilitatea de a apela la un psiholog online a avut parte de popularitate în ultima perioadă de timp.

Ce presupune serviciul de psihoterapie online? 

Serviciile unui psiholog online pot fi accesate prin intermediul aplicațiilor de mesagerie sau al conferințelor audio-video si are loc în timp real.

Posibilitatea de a apela la un psiholog online devine rapid o modalitate la îndemână pentru un număr tot mai mare de persoane. Printre cele mai importante beneficii ale acestei abordări se numără atât comoditatea cât și accesibilitatea. Pentru anumite persoane, discuțiile cu un psiholog online prezintă totusi și o serie de limitări.

Cum te poate ajuta un psiholog online?

Psihoterapia desfășurată în mediul online prezintă o serie de provocări, dar se bucură de un sprijin considerabil din partea persoanelor care apelează la această formă de tratament. Un studiu din revista World Journal of Psychiatry susține că persoanele care au apelat la consiliere online au raportat niveluri ridicate de satisfacție.

Un psiholog online te poate ajuta să îți continui terapia în mediul online chiar dacă diagnosticarea și o parte dintre ședințele de tratament au avut loc fizic. Această trecere de la întâlnirile în persoană la cele din mediul digital pot avea, la rândul lor un efect pozitiv, dar este necesar ca părțile implicate să fie deschise și dornice de adaptare în noul mediu.

Dacă vrei să apelezi la psihoterapie și alte servicii din zona sănătății mintale pentru prima dată, un psiholog online poate reprezenta o opțiune la îndemână, care oferă rezultate comparabile cu sesiunile față în față. În plus, un psiholog online îți oferă posibilitatea de a avea acces la sprijinul de care ai nevoie chiar dacă trăiești într-o localitate mică în care nu există cabinete psihologice sau dacă serviciul implică multe deplasări.

În cadrul Centrului Medical Bellanima, poți opta pentru o evaluare psihologică preliminară, beneficiile fiind date de o întelegere profunda a nevoilor fiecarei persoane si de realizarea unei potriviri cat mai bune cu tipul de interventie terapeutica necesar[.

Cum te poate ajuta un psiholog online în contextual actual de pandemie?

Ajutorul unui psiholog se poate dovedi foarte important, mai ales în contextul actualei pandemii. Mai exact, posibilitatea de a ține legătura cu un psiholog îți oferă posibilitatea de a continua terapia recomandată anterior, pentru diferite situații în care te aflai înainte de pandemie.

În plus, un psiholog îți poate oferi mijloacele necesare pentru a trece cu bine peste problemele psihologice cauzate de către pandemie. Distanțarea socială și anxietatea în legătură cu viitorul pot reprezenta obstacole importante în ceea ce privește calitatea vieții, iar un psiholog te poate ajuta să faci față acestor stări.

Psiholog online – beneficii 

Ajutorul unui psiholog online oferă rezultate comparabile cu cele ale întâlnirilor în persoană, dar și o serie de beneficii proprii:

 • posibilitatea de a elimina problemele legate de trafic prin ajungerea la timp la sesiunea de psihoterapie;
 • evoluție naturală datorită faptului că viețile noastre sunt influențate într-o mare măsură de activitatea de pe internet;
 • posibilitatea de a apela la serviciile unui specialist chiar dacă locuiești într-o localitate care nu are un cabinet psihologic sau dacă slujba ta implică deplasări frecvente.

Cum poți apela la ajutorul unui psiholog online la Centrul Medical Bellanima?

Dacă ești interesat de ajutorul pe care ți-l poate oferi un psiholog online, Centrul Medical Bellanima te ajută să găsești răspuns la întrebările tale și să obții toate informațiile necesare în vederea obținerii unei programări.

Programează-te la Centrul Medical Bellanima pentru a beneficia de sfaturile unui psiholog online!

Suntem alături de tine

Specialiștii Bellanima te pot ajuta.

Programează o ședință online sau în cabinet

0731 151 153

Nu știi ce serviciu sau specialist se potrivește nevoii tale?

Spune-ne mai multe despre ce ai pe suflet.

  Serviciile noastre pot fi oferite atât în cabinet, cât și online. Contactați-ne pentru mai multe detalii.

  0731 151 153

  Luni – Vineri:
  09:00 – 20:00

  Newsletter

  Incepe aici
  close slider

  Ofertă promoțională

  Consiliere psihologica preliminara (2h) - 240 lei


  Primul pas pe care il recomandam clientilor nostri, pentru a intelege ce anume poate fi imbunatatit din punctul de vedere al starii lor interioare, este evaluarea psihologica preliminara (2h) care are un pret special in aceasta luna.

  La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru...


  Detalii Pachet