Am lansat grupuri libere de discuții despre psihologie și stare de bine, pentru adulți și adolescenți. Înscrie-te aici.
Povara depresiei – Cum luptam impotriva tacerii?[ebook]
La inceput a fost tristetea. Se amesteca de cele mai multe ori cu nemultumirea pe care o simteam fata de mine: mediocritatea care se lipea de orice as fi facut, felul in care aratam, lipsa curajului. Imi spuneam ca doar de atat sunt in stare. 
Orice as fi facut, purtam o povara. Cateodata, eram coplesita de tristete. Alteori, nu simteam nimic (…). Mi-era teama si de traditionalul  “Sunt o multime de alti oameni care o duc mult mai rau – tu ai tot ce iti trebuie, ce motive ai sa nu iti fie bine?” sau, si mai rau, de “Lasa ca o sa fie bine”. Cum sa pot crede ca o sa fie bine cand de un an de zile ma simteam prinsa intr-un labirint de suferinta?
Alina, 29 de ani

 

Randurile de mai sus sunt parte a povestii unei tinere care se lupta cu depresia – temerile si sentimentele care ajung sa insoteasca fiecare zi, evitarea reactiilor prea putin intelegatoare ale celor din jurul sau. Povestea ei este similara cu lucrurile cu care se confrunta foarte multi oameni de langa noi.

Alina a cerut ajutor specializat si incearca sa depaseasca episodul. Cu toate acestea, multi dintre cei afectati nu cer ajutor – mai ales daca ne uitam la statistici, care arata ca aproximativ jumatate dintre cazurile de depresie raman nediagnosticate si, in consecinta, netratate.

E important ca oamenii care se lupta cu depresia sa stie ca exista solutii pentru ei, ca ajutorul specializat ii ajuta sa depaseasca suferinta si sa gaseasca speranta atunci cand cred ca nu mai exista niciuna.

Ce e de facut?

Daca te simti rau, primul pas este sa admiti acest lucru. Cand nu tii cont de tine si etichetezi starile depresive ca faze trecatoare, lasi zilele sa devina saptamani sau luni in care golul si suferinta devin tot mai mari. De asemenea, vorbeste cu o persoana apropiata si cu un specialist. A cere ajutor nu este semn de slabiciune, ci o dovada de asumare. 

In primul rand, pentru a lupta impotriva depresiei este nevoie sa ne informam: sa stim sa recunoastem depresia la noi si la cei din jurul nostru, sa intelegem cum ne afecteaza pe plan personal si profesional.

In al doilea rand, in afara de informatii despre depresie, trebuie sa stim cum putem actiona atunci cand un coleg sau un prieten par a fi afectati. Iar pentru ca din experienta noastra, o buna parte dintre persoanele cu depresia sunt active, am alcatuit un ebook despre recunoasterea si gestionarea depresiei la locul de munca.

Acesta a fost lansat cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii (7 aprilie), care are anul acesta ca tema Depresia, principala cauza de dizabilitate in lume. Cu acest prilej, va invitam sa privim cu mai multa atentie la oamenii din jurul nostru si sa intindem o mana de ajutor celor care au nevoie de ea.

Ce vei gasi in ebook

  • Informatii despre lucrurile cu care se confrunta persoanele depresive;
  • Semnele si formele depresiei;
  • Ce poti face pentru colegi sau persoane apropiate care se lupta cu depresia;
  • Ce se poate face la nivel de companie pentru a gestiona mai bine aceasta afectiune.

[blox_row][blox_column width=”1/1″ ][blox_button text=”Descarca ebook-ul Depresia la locul de munca – Simptome. Dificultati. Solutii” link=”https://bellanima.ro/wp-content/uploads/2017/04/Depresia-la-locul-de-munca-ebook.pdf” target=”_blank” button_type=”btn-primary” size=”btn-md” align=”left” animation=”none”/][/blox_column][/blox_row]

Programează o ședință online sau în cabinet

0374 554 340

Spune-ne mai multe despre ce te preocupă.

Identificăm soluția potrivită pentru tine și te contactăm în curând.

    Serviciile noastre pot fi oferite atât în cabinet, cât și online. Contactați-ne pentru mai multe detalii.

    0374 554 340

    Luni – Vineri:
    09:00 – 20:00

    Newsletter

    Incepe aici
    close slider

    Ofertă promoțională

    Consiliere psihologica preliminara (2h) - 240 lei


    Primul pas pe care il recomandam clientilor nostri, pentru a intelege ce anume poate fi imbunatatit din punctul de vedere al starii lor interioare, este evaluarea psihologica preliminara (2h) care are un pret special in aceasta luna.

    La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru...


    Detalii Pachet

    phone