Participă la grupurile de suport și la workshopurile susținute de specialiștii Bellanima! Află mai multe aici.
Autism, Bellanima

Instinctul tău de părinte îți spune că dezvoltarea copilului tău este diferită față de a altor copii, mai ales în aria comunicării? Dacă ai astfel de gânduri, cel mai bine ar fi să vii la un consult de specialitate pentru a ști dacă cel mic are o tulburare din spectrul autist. Este important să afli cât mai devreme despre o astfel de situație pentru ca eventuala intervenție terapeutică să aibă rezultate dintre cele mai bune!

Echipa Bellanima luptă pentru viitorul copilului tău, folosind planuri personalizate de intervenție, sesiuni de psihoeducație și grupuri de suport. În acest fel, lucrăm împreună pentru a-l ajuta pe cel mic să să se dezvolte cât mai bine.

Când vine vorba despre un diagnostic de autism, la Centrul Bellanima de Intevenție în Autism, ne concentrăm pe dificultățile de comunicare și interacțiune socială ale copiilor. Scopul nostru principal este ca micuții să poată deveni cât mai independenți, astfel încât să își poată satisface singuri nevoile esențiale, să învețe să comunice cu ceilalți și să dobândească mereu noi abilități care să le faciliteze o integrare normală în grupul specific de vârstă.

Copiii cu autism pot duce o viață fericită!

Semnale de alarmă pentru o tulburare din spectrul autist

Deteriorările calitative sunt clar deviante în raport cu nivelul de dezvoltare sau cu vârsta mintală a copilului și sunt vizibile de regulă încă din primii ani de viață (debut înainte de 2 ani).

Principalele afecțiuni din grupa tulburărilor din spectrul autist sunt autismul infantil, autismul atipic, tulburarea Asperger.

Tulburarea din spectrul autist este o tulburarea de neurodezvoltare care necesită o abordare terapeutică complexă și presupune mobilizarea întregii familii. Unul dintre factorii de prognostic favorabil în această patologie este o intervenție cât mai precoce.

De ce să alegi Centrul Medical Bellanima pentru copilul tău?

Experții Bellanima sunt la dispoziția ta!

Cum abordăm tulburările din spectrul autist la Centrul Bellanima

Terapie pentru tulburările din spectrul autist

Tratăm personalizat fiecare caz!

Ce trebuie să știe un părinte după diagnostic?

Nu sunteți singuri! Puteți apela oricând la suportul medicului, al coordonatorului sau al terapeutului. Puteți cere să fiți consiliați sau integrați într-un grup de suport unde veți întâlni părinți care trăiesc aceleași experiențe.

Starea emoțională a unui părinte este la fel de importantă ca cea a copilului. Un părinte demoralizat nu va avea energia și resursele necesare pentru a-și susține adecvat copilul în terapia specifică acestei patologii.

De asemenea, atunci când vine vorba de abordarea terapeutică, părinții unui copil diagnosticat cu tulburare din spectrul autist trebuie să știe că este foarte important să înceapă cât mai repede intervenția terapeutică comportamentală, aceasta fiind singura metodă dovedită care ajută copilul în dobândirea abilităților specifice copiilor tipici.

Specialiștii care au grijă de tine și de copilul tău!

Întâlniți echipa

Serviciile noastre pot fi oferite atat in cabinet, cat si online.

0731.151.153

Pentru sedintele online, te poti programa cu usurinta, direct din pagina dedicata serviciului de telemedicina. Daca nu stii ce serviciu ti se potriveste, consilierii nostri te vor sfatui sau poti alege chiar tu completand acest formular.

Serviciile noastre pot fi oferite atât în cabinet, cât și online. Contactați-ne pentru mai multe detalii.

0731 151 153

Luni – Vineri:
09:00 – 20:00

Newsletter

Incepe aici
close slider

Ofertă promoțională

Consiliere psihologica preliminara (2h) - 240 lei


Primul pas pe care il recomandam clientilor nostri, pentru a intelege ce anume poate fi imbunatatit din punctul de vedere al starii lor interioare, este evaluarea psihologica preliminara (2h) care are un pret special in aceasta luna.

La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru...


Detalii Pachet