Stilul flexibil inseamna ajustarea pasilor in fiecare sedinta – noutatea elementelor si tehnicilor aplicate in functie de noile achizitii, de aplicabilitatea lor in viata de zi cu zi a copilului, dar si in functie de ceea ce urmarim pe termen lung. Exista o continuitate in terapie, dar pornind mereu de la ce s-a lucrat: lucrurile pe care copilul le invata vor fi folosite treptat, mai complex; achizitiile care aduc dificultati vor fi modificate si simplificate.
Rolul parintilor in terapie
In tulburarile de spectru autist, cel mai important co-terapeut este parintele –parintii sunt piloni de sustinere si baza de la care se poate porni in terapie. Terapeutul ofera parintilo planul initial de interventie, feed-back la sfarsitul fiecarei sedinte, dar si teme pentru acasa (in care sunt urmarite aceleasi raspunsuri din partea copiilor si in cadrul familiei). Impreuna cu terapeutul , vor fi dezvoltate anumite competente comportamentale pentru familie, iar periodic vor fi evaluate si monitorizate progresele realizate, dar vor fi facute si eventuale ajustari ale planului initial.
Primele progrese se vor putea traduce ca zonele de interes ale copilului – ariile in care raspunde mai bine, in care are un proces mai rapid de invatare decat in general – in functie de acestea, se contureaza urmatorii pasi. Cu alte cuvinte, fiecare achizitie (lucru nou pe care il invata) va fi urmatorul punct de plecare in terapie. Lucrul in echipa si cerintele consecvente vor realiza schimbarile sperate.
In cazul in care doresti o programare pentru terapia de acest tip, te rugam sa ne contactezi pentru a-ti oferi mai multe informatii.
Inapoi