fbpx

Psihoterapie de familie

Specialistii care utilizeaza modelele sistemice in terapia de familie considera familia ca intreg si privesc orice problema a unui membru ca un simptom al schimbarii sau conflictului in grup, astfel, psihoterapia de familie poate fi o solutie pentru problema dvs.

Te simți copleșit și dorești să întelegi, să clarifici sau să tolerezi mai bine anumite emoții, simptome sau evenimente de viață pe care le trăiești? Vrei să începi o terapie dar nu știi care e primul pas? Îți recomandăm evaluarea psihologică preliminară, un serviciu psihologic care te va ajuta să-ți identifici mai bine nevoile și să alegi cea mai potrivită terapie.

Un psihoterapeut de familie din cadrul centrului Bellanima va avea urmatoarea abordare fata de clientii sai:

  • va explica membrilor familiei despre cum functioneaza in general familiile si, in particular, cum functioneaza familia lor;
  • va sustine familia sa se centreze mai putin asupra unui singur membru si sa se concentreze mai mult pe familie ca intreg;
  • va sustine familia sa identifice conflictele si starile de anxietate si sa dezvolte strategii de a le gestiona sau rezolva;
  • va intari coeziunea familiei, astfel incat acestia vor lucra asupra problemelor lor impreuna, nu individual;

  • va sustine familia sa fata faca conflictelor in mod diferit.

In timpul sedintelor de terapie se vor utiliza punctele forte ale familiei cu scopul rezolvarii problemelor. Toti membrii isi iau responsabilitatea rezolvarii problemelor, unii membri avand mai multa nevoie sa schimbe comportamente decat altii.

Psihoterapia de familie este un tip de terapie foarte activa, membrii familiei urmand a primi sarcini terapeutice pe care sa le indeplineasca in viata de zi cu zi si apoi sa le discute cu psihoterapeutul in cadrul sedintelor urmatoare.

Numarul si frecventa sedintelor poate varia in functie de severitatea simptomelor, de dificultatea problemelor si de rezistenta unor membri de a participa la terapie. Familia si terapeutul de familie vor stabili obiective comune si vor discuta intervalul de timp necesar pentru a a atinge aceste obiective.

Inapoi

Oferta promotionala

Evaluare psihologica preliminara (2h) - 220 lei in luna Octombrie!


Primul pas pe care il recomandam clientilor nostri, pentru a intelege ce anume poate fi imbunatatit din punctul de vedere al starii lor interioare, este evaluarea psihologica preliminara (2h) care are un pret special in aceasta luna.

La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru...