fbpx

Psihoterapie de grup

Ce inseamna?

Ideea psihoterapiei de grup este de a lucra cu mai multe persoane in acelasi timp. Aceasta se adreseaza celor care doresc sa-si imbunatateasca capacitatea de a face fata dificultatilor si problemelor din viata lor, in special in ceea ce priveste problemele relationale, care sunt cel mai bine abordate in terapia de grup, avand in vedere ca aceasta se concentrează pe interactiunile interpersonale. Psihoterapia de grup este sustinuta de un psihoterapeut Bellanima care are formare in psihoterapie de grup si are atat experienta lucrului cu clienti individuali cat si a lucrului cu grupurile.
Te simți copleșit și dorești să întelegi, să clarifici sau să tolerezi mai bine anumite emoții, simptome sau evenimente de viață pe care le trăiești? Vrei să începi o terapie dar nu știi care e primul pas? Îți recomandăm evaluarea psihologică preliminară, un serviciu psihologic care te va ajuta să-ți identifici mai bine nevoile și să alegi cea mai potrivită terapie.

Care sunt principiile si avantajele psihoterapiei de grup ?
  • Atunci cand fac parte dintr-un grup cu acelasi tip de experiente, oamenii inteleg mai usor ca procesul prin care trec este universal si ca nu sunt singuri in acest proces.
  • Grupul este format din membri care se afla in diverse stadii ale procesului terapeutic. A vedea oameni care se recupereaza inspira speranta celor care se afla la inceputul procesului terapeutic.
  • Membrii grupului sunt capabili sa ii ajute pe ceilalti prin impartasirea informatiilor.
  • Membrii grupului pot impartasi din punctele lor forte si in acest mod se ajuta unii pe ceilalti, lucru care le creste stima de sine si increderea in sine.
  • Spatiul grupului este un spatiu fantastic, in care se pot practica noi comportamente. Mediul este suportiv si ofera siguranta, permitandu-le membrilor sai sa experimenteze diverse trairi fara a resimti frica de esec.

  • Persoanele implicate in terapie de grup pot imita comportamentul unor participanti la grup sau pot observa si imita comportamentul terapeutului.
  • Datorita faptului ca grupul este unit intr-un scop comun, membrii sai capata un sens de apartenenta si acceptare.
  • Simpla impartasire a sentimentelor cu un grup de persoane poate produce eliberarea de simptome, de vinovatie, stres sau durere psihica.
Cum functioneaza terapia de grup?

Grupurile pot fi mici, formate din 3-4 persoane, dar in general implica 7-8 indivizi (sau uneori pot fi exista mai multi participanti). In mod tipic, grupul se intalneste o data sau de doua ori pe saptamana pentru 1-2 ore.

Minimum de sedinte de terapie de grup este in jur de 6, dar cel mai comun intalnit este un grup care se intalneste pe parcursul unui an. Grupurile pot avea sesiuni inchise sau deschise. In sesiunile deschise, sunt primitisi participanti care se pot alatura grupului la orice ora.

Este pentru mine?

Daca simti ca in viata de zi cu zi te lovesti de probleme de relationare, ca stima si increderea in sine nu sunt la cel mai inalt nivel, ca ai nevoie de un sentiment mai puternic de apartenenta si acceptare, psihoterapia de grup din cadrul Centrului Bellanima te poate ajuta.

Inapoi

Oferta promotionala

Evaluare psihologica preliminara (2h) - 220 lei in luna Octombrie!


Primul pas pe care il recomandam clientilor nostri, pentru a intelege ce anume poate fi imbunatatit din punctul de vedere al starii lor interioare, este evaluarea psihologica preliminara (2h) care are un pret special in aceasta luna.

La Bellanima, fiecare caz este tratat in mod personalizat, in functie de dificultatile, nevoile, obiectivele si resursele clientului nostru...